Beercan Chicken
Ingrediënten coor 4 personen
* 1 grote kip van 1,4 kg (liefst een label rouge)
* 1 blik bier
* 3 tenen knoflook
* 2 takjes tijm
* 1 citroen
* 2 eetlepels kipkruiden (liefst zelfgemaakt inclusief venkelkruiden)
* mosterd
Bereiding
1. Smeer de kip in met mosterd.
2. Bestrooi met kipkruiden.
3. Draai met een blikopener het deksel van het blikje bier en haal 3 slokken uit het blik.
4. Voeg de knoflook, tijm en citroen toe.
5. Steek het blik in het achterste van de kip en zet hem recht op een medium gestookte Yakiniku van 180 graden.
TIP
Meestal is de kip na 45 - 60 minuten gaar. Check dit door in de bouten een kernvoeler te stoppen. De kip moet 70 graden zijn.
6. Haal vervolgens de kip van het blik en snijd de kip aan.
Smakelijk!
Please reload